Βουτιά στο παρελθόν

Αποτέλεσμα εικόνας για crematory band 1997

Όπως θα θυμούνται πολλοί, σημερινοί σαραντάρηδες και πενηντάρηδες, το 1997 το Metal Invader κυκλοφόρησε 2 βιντεοκασέτες. “Fire & Ice” vol. 1 & 2. Προσωπικά είχα λιώσει την πρώτη και την έχω ακόμα να μου θυμίζει αθώες και αγνές εποχές γνήσιου Metal!

Σήμερα θα θυμηθούμε δυο τραγούδια, από το vol.1, που τα προλογίζει ο Άγγελος Γεωργιόπουλος με πολύ εύστοχο (και αθώα-cult) τρόπο θυμίζοντάς μας, στην πρώτη περίπτωση των  Mind Odyssey με το Schizophrenia, πως τελικά «ηττηθήκαμε» από τα κινητά και στην δεύτερη, των  Crematory στο Tears Of Time, για το χάσμα των γενεών την λύπη και απογοήτευση που νιώθει κάποιος όταν δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να κατανοήσει την εποχή που ζει. Σίγουρα όλοι μας θα έχουμε νιώσει ή θα νιώσουμε έτσι κάποια στιγμή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Mind Odyssey band 1997

 

Για να θυμηθούν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι πως ακούγαμε μουσική παλιά !

Αποτέλεσμα εικόνας για metal invader fire and ice

Για την ιστορία, οι Mind Odyssey ήταν γερμανικό progressive metal συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1993, κυκλοφορώντας 4 άλμπουμ, μέχρι που διαλύθηκε το 1999, για να επανασυνδεθεί το 2007, κυκλοφορώντας το τελευταίο τους άλμπουμ “Time to Change it” το 2009. Αξίζει να σημειωθεί πώς μετά το πρώτο άλμπουμ της μπάντας οι δυο αρχικοί κιθαρίστες αποχώρησαν για να ενταχθεί στο συγκρότημα ο πολυπράγμων Λευκορώσος βιρτουόζος  Victor Smolski, μετέπειτα κιθαρίστας των Rage, στους οποίους εντάχθηκε το 1999, χρονιά της πρώτης διάλυσης των Mind Odyssey.

Οι  Crematory με την σειρά τους είναι επίσης γερμανικό συγκρότημα το οποίο είναι στο προσκήνιο από το 1991 έως σήμερα, έχοντας κυκλοφορήσει συνολικά 15 !!! άλμπουμ.

Ανάρτηση στην κατηγορία: Άρθρα