Οι ENSLAVED στην αναχώρηση για άλλους κόσμους

Οι Νορβηγοί extreme metallers ENSLAVED θα κυκλοφορήσουν ένα νέο EP, “Caravan To The Outer Worlds”, στις 1 Οκτωβρίου μέσω της Nuclear Blast.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η ιστορία πίσω από τα τέσσερα τραγούδια είναι μια ιστορία αναχώρησης, αφήνοντας πίσω έναν άγονο και ερημικό κόσμο, ταξιδεύοντας τολμηρά στο μέλλον.

Το τελευταίο άλμπουμ των ENSLAVED, “Utgard”, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2019 μέσω της Nuclear Blast.

Για την ιστορία οι ENSLAVED ειναι μία από τις πρώτες Viking μπάντες του λεγόμενου Nordic Metal. Το πρώτο τους άλμπουμ, «Vikingligr Veldi» (1993), επικεντρώθηκε εξ ολοκλήρου στη μυθολογία του Old Norse και εξέφρασε τη σκηνή των Σκανδιναβικών Viking όπως κανένα άλλο συγκρότημα και οι στίχοι περιλαμβάνουν περιγραφές θεών, καθώς και ιστορίες που σχετίζονται με αυτούς. Για παράδειγμα στους στίχους του «Heimdallr» περιγράφονται τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του ομώνυμου θεού Aesir.

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Enslaved, Ivar Bjørnson, δηλώνει ότι το ενδιαφέρον του για τις προγονικές του ρίζες προκλήθηκε από το να βλέπει τον εαυτό του στο ευρύτερο πλαίσιο του κόσμου στο σύνολό του και να βοηθά να κατανοήσει άλλους πολιτισμούς αντί να τους φοβάται ή να τους απορρίπτει !!!

Διαβάστε εδώ το μεγάλο μας αφιέρωμα στην  “Σκοτεινή Γαλήνη του Σκανδιναβικού Παγανιστικού Viking Metal”

Ανάρτηση στην κατηγορία: Άρθρα