Alone I Break

Σε ένα συγκινητικό μήνυμα της, η Teresa Columbus, κόρη του θρυλικού ντράμερ των Manowar Scott Columbus, επιβεβαίωσε ουσιαστικά πως ο αγαπημένος της πατέρας αυτοκτόνησε. Αναλυτικά το μήνυμά της στην σελίδα Remembering Scott Columbus στο Facebook, αναφέρει :

«Καλή σας μέρα, είμαι η Teresa, η κόρη του Scott. Μοιράζομαι αυτό το κείμενο μαζί σας, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει και άλλους. Ο πατέρας μου ήταν τόσο αυθεντικός άνθρωπος – θέλω να τιμήσω την κληρονομιά του. Ο μπαμπάς μου αυτοκτόνησε. Δεν θέλαμε να το δημοσιοποιήσουμε έτσι απλά, καθώς όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο, φαίνεται ότι όλοι μιλάνε για την αιτία θανάτου και όχι για την ζωή τους. Ο τρόπος που πέθανε ο πατέρας μου δεν τον καθορίζει.

Όποιος τον ήξερε, γνωρίζει ότι ήταν φιλικός, ταπεινός, χαρισματικός, διασκεδαστικός και καλός άνθρωπος, ο οποίος ποτέ δεν ήταν «λυπημένος». Λίγα χρόνια πριν πεθάνει, υπέστη μερικές προσωπικές απώλειες που τον οδήγησαν στην κατάθλιψη. Ξέραμε ότι δεν ήταν ο εαυτός του, τον βοηθήσαμε να λάβει θεραπεία και ήμασταν μαζί του σε κάθε του βήμα.

Manowar - discography, line-up, biography, interviews, photos

Δυστυχώς, έχασε τη μάχη με την κατάθλιψη. Έφυγε από αυτόν τον κόσμο γνωρίζοντας πόσο πολύ τον αγαπούσε η οικογένειά του, αυτό μπορώ να σας το πω με βεβαιότητα. Αυτό το κείμενο που μοιράζομαι μαζί σας, ελπίζω ότι θα διευκολύνει την συζήτηση για τις ψυχικές ασθένειες και την αυτοκτονία, θα βοηθήσει να μάθει ο κόσμος για την κατάθλιψη (που δεν είναι απλώς μια κατάσταση του νου, είναι μια νόσος του εγκεφάλου), και θα βοηθήσει τους ανθρώπους που υποφέρουν να αναζητήσουν βοήθεια.

Δεν πρόκειται να μοιραστώ περισσότερες λεπτομέρειες, απλώς και μόνο επειδή το γεγονός είναι ακόμη οδυνηρό, γι’ αυτό αποφύγετε να το διερευνήσετε περαιτέρω. Παρακαλώ συνεχίστε να θυμάστε τον πατέρα μου για την υπέροχη και όμορφη ζωή που ζούσε. Και απευθυνθείτε στους αγαπημένους σας για να βεβαιωθείτε ότι είμαστε όλοι εντάξει. Σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας.»

Ήταν 54 ετών.

The Famous Singer Keith Flint and The Prodigy's Close Ties With ...

Με αφορμή την ανάρτηση αυτή, μας έρχεται στο μυαλό σειρά από αγαπημένα μας είδωλα, που έφυγαν από την ζωή με τον ίδιο τρόπο τα τελευταία χρόνια, όπως :

Ο Keith Flint των Prodigy 49 ετών, ο Chester Bennington, τραγουδιστής Linkin Park 41 ετών, ο Chris Cornell των Soundgarden 52 ετών, και πολλοί άλλοι παλιότερα…

Όπως έχει πει η φωτογράφος Katie Crawford «Όταν προσπαθείς να εξηγήσεις τι είναι η ψυχική νόσος σε κάποιον που δεν την έχει βιώσει, τότε είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις σε έναν τυφλό τι είναι τα χρώματα»

Ένα άγαλμα για τον Chris Cornell

Το άτομο που έχει πάρει, την τελική πλέον απόφαση, να αυτοκτονήσει, τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρουσιάζει σημάδια “ανεξήγητης ηρεμίας και ευτυχίας”. Όλος ο προηγούμενος καιρός είναι που το άτομο αυτό, προσπαθώντας παλέψει με τα ψυχολογικά του, δίνει σημάδια. Δυστυχώς σε αυτήν την ύπουλη ασθένεια είσαι μόνος. Τις περισσότερες φορές απλά γίνεσαι περίγελος. Κάποιον με ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να τον καταλάβει μόνο κάποιος που τα έχει περάσει. Όλοι οι υπόλοιποι απλά θα σου χτυπήσουν την πλάτη και στο βλέμμα τους θα διαφαίνεται η φράση «…τι μας λέει τώρα ?!?!?…».

Chester Bennington : Ένας χρόνος χωρίς τον χαρισματικό τραγουδιστή ...

Αλλά η ψυχή πονάει, όπως ακριβώς πονάει και το σώμα. Μην υποτιμάμε τους ανθρώπους με τέτοια θέματα. Μην τους λέμε εξυπνάδες τύπου « σιγά ρε… πώς κάνεις έτσι… τι σου λείπει… δυο μέτρα παλικάρι είσαι…». Απλά ας ακούσουμε τι έχουν να πουν και να τους βοηθήσουμε  να πάνε σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο. Γιατί είναι θέμα ταμπού ο ψυχολόγος, κάτι που οδηγεί στην απομόνωση και τελικά στα άκρα. Όπως λέει και η  Teresa Columbus «…δεν είναι απλώς μια κατάσταση του νου, είναι μια νόσος του εγκεφάλου…»

Καταστάσεις που περιγράφονται σε πολλά τραγούδια της αγαπημένης μας μουσικής, όπως:

Korn – Alone I Break

Machine HeadDamage Inside

Type O NegativeEverything Dies

SlipknotSnuff

AnnihilatorAlison Hell

Judas PriestBeyond the Realms of Death

Dream TheaterPanic Attack

Pink Floyd – Comfortably Numb

MetallicaThe Frayed Ends of Sanity

Linkin Park – Crawling

Black SabbathParanoid

 Όπως και το αξεπέραστο «Everybody Hurts» των R.EM ”. Ένα anti-suicide αριστούργημα, το οποίο ο Michael Stipe εμπνεύστηκε από έναν μαθητή της αδερφής του, που προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

«If you’re on your own in this life / The days and nights are long
When you think you’ve had too much of this life / To hang on

Well, everybody hurts sometimes / everybody cries»

Ανάρτηση στην κατηγορία: Άρθρα