Immortal Guardian-“Phobia” και η αθέατη απειλή της πανδημίας.

Οι Αμερικανοί Progressive/Power Metallers, Immortal Guardian καταπιάνονται με το φλέγον ζήτημα της κατάθλιψης που σχετίζεται με την πανδημία στο το νέο τραγούδι και  βίντεο τους “Phobia”.

Οι ίδιοι δηλώνουν πως : “Το Phobia είναι ένα τραγούδι για όλους τους νέους φόβους που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι τα πράγματα που δεν φοβόμασταν στο παρελθόν και ξαφνικά έγιναν φοβίες από την μια μέρα στην άλλη. Το βίντεο δείχνει τον χαρακτήρα του τραγουδιστή μας Zema να περνά από αυτό που πολλοί από εμάς βιώσαμε κατά τη διάρκεια του coronavirus.. Αυξημένο άγχος, επίπεδα φόβου, ψυχοσωματικά συμπτώματα.Ο κιθαρίστας και πληκτράς μας Gabriel παίζει το ρόλο ενός «ειδικού» που κάνει τα πράγματα χειρότερα και πραγματικά εκμεταλλεύεται την φρικτή κατάσταση. Πότε πραγματικά μας βοηθούν, αυτοί οι “ειδικοί”, και πότε είμαστε απλώς ένας μισθός κάποιου»

Η αθέατη απειλή της πανδημίας άργησε να απασχολήσει την κοινότητα, καθώς όλοι αρκέστηκαν στον στόχο της δημιουργίας εμβολίου και των συνεχόμενων lockdown. Στην Ιαπωνία η αύξηση του ποσοστού των αυτοκτονιών για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, οδήγησε την κυβέρνηση στη δημιουργία ενός Υπουργείου Μοναξιάς! Στην χώρα μας αυξήθηκαν οι επισκέψεις στους ειδικούς ψυχικής υγείας και τα λύματα, εκτός από το ιικό φορτίο, δείχνουν μια συνεχιζόμενη αύξηση κατανάλωσης ψυχοτρόπων φαρμάκων που έχουν γίνει η δεύτερη φύση για τον μέσο Έλληνα. Είχαμε περιπτώσεις αυτοκτονιών ανθρώπων που δεν άντεξαν τον στιγματισμό του «φορέα-μεταδότη» του ιού. Φάρμακα όπως το Xanax και το Lexotanil καταναλώνονται σαν καραμέλες στην προσπάθεια πολλών να αντιμετωπίσουν την απομόνωση, την αβεβαιότητα και το γενικευμένο άγχος που προκαλεί η πανδημία.

Depression Explained. What it is, why it happens and what to… | by Claire Leveson | Invisible Illness | Medium

Η κρεατομηχανή των Media και των καναλιών, για λίγη τηλεθέαση και ένα παραπάνω κλικ, εκμεταλλεύτηκαν ένα πραγματικό γεγονός (την πανδημία) και έστησαν ένα εκτελεστικό απόσπασμα τρομοκράτησης, με την κοινότητα των ειδικών ψυχικής υγείας να επιδεικνύει εξαιρετικά αργά αντανακλαστικά, που γεννά σε πολλούς σκέψεις που πραγματεύεται το video των Immortal Guardian.

Η γενικευμένη απαξίωση της πλειοψηφίας του κόσμου ως προς τα ψυχικά νοσήματα οδηγάει με μαθηματική ακρίβεια και στα ταμπού που υποβόσκουν στην κοινωνία μας για αυτά τα θέματα. Αν δεν εισβάλλει στο σπίτι κάποιου μια κατάθλιψη ή μια βαριά αγχώδεις διαταραχή με κρίσεις πανικού, θα είναι σαν να μην υπάρχουν εκεί έξω. Οι περισσότεροι από μας θα αντιμετωπίσουν έναν άνθρωπο με φοβίες και παθολογικά άγχη με μια ελαφρότητα που πολλές φορές φτάνει σε σημεία χλευασμού, που όμως χαράζει μια βαθειά πληγή στον πάσχοντα και τον σπρώχνει ακόμα πιο βαθιά στο έρεβος της μοναξιάς του, παρέα με αλκοόλ και ψυχοφάρμακα. Όπως έχει πει η φωτογράφος Katie Crawford «Όταν προσπαθείς να εξηγήσεις τι είναι η ψυχική νόσος σε κάποιον που δεν την έχει βιώσει, τότε είναι σαν να προσπαθείς να εξηγήσεις σε έναν τυφλό τι είναι τα χρώματα»

Όμως η ψυχή πονάει όπως ακριβώς πονάει και το σώμα

Θα τηρήσουμε τα μέτρα, όμως θα παραμείνουμε και λογικοί, χωρίς να αντιμετωπίζουμε κάποιον που βήχει στον δρόμο ως λεπρό. Γιατί όταν τελειώσει αυτή η λαίλαπα το σημαντικότερο στοίχημα θα είναι να παραμείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Παρακάτω ας θυμηθούμε μερικά τραγούδια, της αγαπημένης μας μουσικής, που καταπιάνονται με ψυχικά νοσήματα και την κατάθλιψη:

Ανάρτηση στην κατηγορία: Άρθρα