Metal Τραγούδια που μιλούν για serial killers!

Πόσες φορές έχουμε ακούσει για τραγούδια, και ειδικότερα στον χώρο του metal, που οι δημιουργοί τους κατηγορήθηκαν ότι επηρέασαν ανθρώπους και αυτοί με την σειρά τους διέπραξαν εγκλήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση που οι Judas Priest κατηγορήθηκαν από την μητέρα του Raymond Belknap, ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε με την καραμπίνα του. Το παράδειγμα του ακολούθησε και ο φίλος του James Vance, που μαζί ακούγανε στο δωμάτιο του πρώτου το Stained Class των Judas Priest, αποτυχημένα ανατινάζοντας το μισό του κεφάλι. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την ιστορία εδώ.

Επειδή σε αυτό όμως διαφωνούμε κάθετα και πιστεύουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις φταίνε όλα τα υπόλοιπα στην πορεία της ζωής ενός ανθρώπου και τελευταίο, αν θα μπορούσε βέβαια, θα ήταν ένα τραγούδι, σήμερα θα δούμε τραγούδια που επηρεάστηκαν από εγκλήματα και συγκεκριμένα από serial killers, καθώς και κάποιες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αυτών! 

 

Slayer – Dead Skin Mask

 

Serial killer: Ed Gein, Η.Π.Α.

Ed Gein: One of the Most Infamous Murderers Was So Much More Disturbed Than You Thought

Εγκλήματα: Πολλαπλές δολοφονίες, κλοπή πτωμάτων από τάφους, κατασκεύαζε μάσκες, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ρούχα και αξεσουάρ μόδας από μέρη του ανθρώπινου σώματος! Ευτυχώς για εμάς, τα αξεσουάρ μόδας του ήταν κακόγουστα. (π.χ. ζώνες από θηλές)

Bonus info: Το ‘Addicted to Vaginal Skin’ των Cannibal Corpse, το ‘The Geins’ των Macabre και το ‘Nothing to Gein’ των Mudvayne μιλάνε επίσης για τον Ed Gein.

 

Ghost – Elizabeth

 

Serial killer: Κόμισσα Elizabeth Báthory, Ουγγαρία

Elizabeth Bathory - Death, Children & Facts - Biography

Εγκλήματα: Έζησε περί τον 16ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί ως η πιο “παραγωγική” κατά συρροή γυναίκα δολοφόνος όλων των εποχών έχοντας σκοτώσει εκατοντάδες κορίτσια. Προφανώς είχε τάσεις βαμπίρ, ακρωτηριάζοντας τα θύματά της και βάζοντας το αίμα τους στην μπανιέρα της. Εκεί λέγεται πώς έκανε μπάνιο στο αίμα τον παρθένων θυμάτων της πιστεύοντας ότι έτσι θα διατηρήσει την νεότητα της για πάντα!

Bonus info: Το ‘Bathe in Blood’ των Evile, το ‘Countess Bathory’ των Venom, το ‘Báthory Erzsébet’ των Sun O))), το ‘Beauty Through Order’ των Slayer, το ‘The Bleeding Baroness’ των Candlemass, το album Elizabeth των Kamelot, το άλμπουμ των Cradle of Filth Cruelty and the Beast και φυσικά το όνομα της extreme metal μπάντας Bathory είναι όλα εμπνευσμένα από την κυρία Lizzy Báthory.

 

The Black Dahlia Murder – Control

 

Serial killer: Jeffrey Dahmer, Η.Π.Α.

Jeffrey Dahmer - Murders, Victims & Death - Biography

Εγκλήματα: Γνωστός και ως ο κανίβαλος του Milwaukee, ο Dahmer δολοφόνησε 17 άντρες και αγόρια και διέπραξε μια σειρά από άλλες φρικαλεότητες όπως βιασμούς, διαμελισμούς, νεκροφιλία και κανιβαλισμούς.

Bonus info: Ο στίχος του ‘Control’ των The Black Dahlia Murder “…no return from 213…” αναφέρεται στο διαμέρισμα του Jeffrey Dahmer, που είχε τον αριθμό 213, στο οποίο διέπραξε πολλούς από τους φόνους. Το ‘Jeffrey Dahmer’ των Soulfly (αναμενόμενο) είναι επίσης για τον Jeffrey Dahmer όπως και το ‘Dahmer the Embalmer’ των Blood Duster και το ‘213’ των Slayer. Τέλος οι Macabre με τα ‘Apartment 213’, ‘Freeze Dried Man’, ‘What’s That Smell’ και το άλμπουμ τους Dahmer δηλώνουν μία ιδιαίτερη συμπάθεια για τον Dahmer.

 

The Dillinger Escape Plan – Three For Flinching (Revenge Of The Porno Clowns)

 

Serial killer: John Wayne Gacy Junior, Η.Π.Α.

John Wayne Gacy': 11 Revelations From Peacock's Killer Clown Series

Εγκλήματα: Επίσης γνωστός και ως ο δολοφόνος κλόουν. Ντυμένος ως κλόουν για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και παιδικά πάρτυ, ο Gacy δολοφόνησε 33 περίπου έφηβους και νεαρούς άνδρες, 26 από τους οποίους έθαψε κάτω από το σπίτι του. Αυτός ο μάγκας ενίσχυσε ακόμη πιο πολύ την τρομακτική εικόνα του κλόουν, μαζί φυσικά με τον Ronald McDonald την μασκότ των McDonalds!

McDonald's Stands By Ronald : Shots - Health News : NPR

Bonus info: Το ‘Suffer Age’ των Fear Factory, το ‘Gacy’s Lot’ των Macabre και το ’33 Something’ των Bathory είναι γραμμένα για τον Clowny McGee Gacy.

 

Judas Priest – The Ripper

 

Serial killer: Jack the Ripper, Αγγλία

DNA identifies true Jack the Ripper, says amateur sleuth | The Star

Εγκλήματα: Επίσης γνωστός ως δολοφόνος του Whitechapel (περιοχή του ανατολικού Λονδίνου) και Leather Apron (δερμάτινη ποδιά), ο Jack the Ripper δεν ταυτοποιήθηκε ποτέ, αλλά το modus operandi του (λατινικά η μέθοδος εκτέλεσης) της κοπής δηλαδή του λαιμού και ο “εκσπλαχνισμός” των άτυχων ιερόδουλων, που ήταν τα θύματα του, ήταν σε όλα ακριβώς το ίδιο.

Bonus info: Το ‘Blood Red Sandman’ των Lordi, το ‘Jack’ των Iced Earth, το ‘Jack the Ripper’ των Motörhead, το ‘Jack the Ripper’ των Witchgrinder , το ‘Jack the Ripper’ των Macabre (τι παράξενο) και ολόκληρο το άλμπουμ των Whitechapel (η περιοχή που έδρασε ο δολοφόνος) The Somatic Defilement είναι όλα γραμμένα για τον μυστηριώδη και άπιαστο Jack the Ripper.

 

Polkadot Cadaver – Last Call In Jonestown

Serial killer: Jim Jones, Η.Π.Α.

Τζιμ Τζόουνς - Βικιπαίδεια

Εγκλήματα: Ο Jim Jones, ο ηγέτης της θρησκευτικής αίρεσης ο Ναός των Ανθρώπων (People’s Temple), είναι γνωστός για υποκίνηση μαζικής αυτοκτονίας 900 από τους οπαδούς του στο Jonestown της Γουιάνας που περιελάμβανε και 300 παιδιά. Ο Τζόουνς έδωσε στην ομάδα ένα ποτό με κυάνιο και τους ενθάρρυνε να αυτοκτονήσουν για να αποφύγουν να βασανιστούν και να δολοφονηθούν από κάποιο είδος ακαταλαβίστικης συνωμοτικής θεωρίας που ο ίδιος συνέλαβε!

Bonus info: Ο Jones βρέθηκε νεκρός με ένα πιστόλι στον κρόταφο αλλά δεν είναι σίγουρο ότι επρόκειτο για αυτοκτονία. Το ‘Guyana (Cult of the Damned)’ των Manowar και το ‘Jonestown’ των The Acacia Strain είναι επίσης “αφιερωμένα” στον Jimbo Jones και στους τρελούς ακόλουθούς του.

 

Exodus – The Ballad Of Leonard And Charles

Serial killers: Leonard Lake and Charles Ng, USA

Meet Charles Ng, The Serial Killer Accomplice To Leonard Lake

Εγκλήματα: Το δίδυμο του εγκλήματος βίασε, δολοφόνησε και βασάνισε περίπου 20 με 25 ατόμων σε μία αποθήκη του Lake μέσα στο δάσος, στο προάστιο Calaveras της California.

Bonus info: Αφού συνελήφθη από την αστυνομία, ο Lake αποκάλυψε την ταυτότητά του ίδιου και του συνεργού του Ng και έπειτα κατάπιε κάψουλες κυανίου που είχε ράψει στα ρούχα του, πεθαίνοντας τέσσερις ημέρες αργότερα. O Ng με την σειρά του φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε Death Row (Στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού ένα άτομο κριθεί ένοχο για θανατικό αδίκημα, ο δικαστής μπορεί να δώσει στην επιτροπή των ενόρκων την επιλογή να επιβάλει θανατική ποινή ή ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα απαλλαγής).

 

System Of A Down – ATWA

Serial killer: Charles Manson, USA

Charles Manson - Death, Murders & Family - Biography

Εγκλήματα: Ο Charles Milles Manson ήταν Αμερικανός εγκληματίας και ηγέτης αίρεσης, ο οποίος δημιούργησε τη δεκαετία του 1960 στην Καλιφόρνια μια ομάδα που έγινε γνωστή ως Οικογένεια Manson. Οι ακόλουθοι του διέπραξαν εννέα δολοφονίες το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 1969. Το 1971, βρέθηκε ένοχος για δολοφονία και για την ηθική αυτουργία στον θάνατο επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και η ηθοποιός Σάρον Τέιτ, υπόθεση που είχε προκαλέσει σάλο στις ΗΠΑ. Αρχικά ο Μάνσον είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή, αλλά τελικά η ποινή του μεταβλήθηκε σε ισόβια κάθειρξη γιατί το 1972 η πολιτεία της Καλιφόρνια κατάργησε τη θανατική ποινή.

Ο Μάνσον πίστευσε σε αυτό που αποκαλούσε «Helter Skelter», όρο που πήρε από το ομώνυμο τραγούδι των Beatles. Το Helter Skelter, βάσει του Μάνσον, θα ήταν ένας επικείμενος αποκαλυπτικός φυλετικός πόλεμος, το οποίο περιγράφεται σε μία δικιά του έκδοση στίχων του προαναφερθέντος τραγουδιού. Κατ’ επέκταση, θεωρούσε ότι οι φόνοι θα επισπεύσουν τον «επικείμενο» πόλεμο. Η κακή φήμη που απέκτησε συγκέντρωσε ακολούθους, δημιουργώντας μία ποπ μυθολογία γύρω του. Έτσι, έγινε ένα είδωλο της παράνοιας, της βίας και του μακάβριου.

Όταν άρχισε η δημιουργία της Οικογένειας Μάνσον, ο Μάνσον ήταν άνεργος, πρώην κατάδικος. Είχε περάσει χρόνια σε σωφρονιστικά ιδρύματα εξαιτίας πληθώρας επιθέσεων. Πριν τους φόνους, ο Μάνσον, ήταν τραγουδιστής και τραγουδοποιός του περιθωρίου της μουσικής βιομηχανίας του Λος Άντζελες. Μετά τις κατηγορίες και την καταδίκη του, ηχογράφησε κάποια τραγούδια, τα οποία είχαν κάποια εμπορική επιτυχία. Αρκετοί ήταν οι μουσικοί, επίσης, που τα διασκεύασαν.

Bonus info: Το ATWA σημαίνει Air Trees Water Animals, κατά κάποιο τρόπο η περιβαλλοντική θεωρία που υποστήριζε ο Manson. Ο Manson πέθανε στις 19 Νοεμβρίου του 2017 στην φυλακή από φυσικά αίτια 83 ετών.

Slayer – Angel Of Death

Serial killer: Joseph Mengele, Γερμανία

Josef Mengele - Wikipedia

Εγκλήματα: Ο Mengele, γνωστός και ως Άγγελος του Θανάτου (Angel Of Death), ήταν γιατρός στο στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζί στο Άουσβιτς κατά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και διαβόητος ιδίως για τα πειράματα που έκανε με ανθρώπους, τα οποία οδηγούσαν συνήθως στον θάνατό τους. Στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου έκανε κυρίως πειράματα με διδύμους και μικρόσωμους, οι οποίοι αποτελούσαν για αυτόν την υποδειγματική έκφραση της “ανωμαλίας”. Επίσης, παιδιά αθιγγανικής καταγωγής κινούσαν το ενδιαφέρον του, αφού προσπαθούσε μέσω συγκριτικών πειραμάτων μεταξύ αυτών και άλλων κρατουμένων παιδιών να θεμελιώσει τις φυλετικές του θεωρίες. Φρόντιζε οι ιατρικά απαραίτητες εγχειρήσεις να πραγματοποιούνται συνήθως από βοηθούς του, ενώ ο ίδιος αφοσιωνόταν στα πειράματα του με τους κρατουμένους και τις κατοπινές νεκροψίες. Για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις νεκροψίες με στόχο τη διαπίστωση των αποτελεσμάτων των πειραμάτων του, σκότωνε τα θύματα με ενέσεις φαινόλης. Πέθανε στις 7 Φεβρουαρίου 1979 στη Βερτιόγκα, κατά τη διάρκεια διακοπών που έκανε: κολυμπώντας, έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο και πνίγηκε.

Bonus info: Θεωρίες συνωμοσίας: Μετά από πολλές φήμες για θεάσεις του Mengele και τον ως τότε υποτιθέμενο θάνατό του το 1979, το σώμα του εκταφιάστηκε το 1985 και έμοιαζε να είναι δικό του. Τα τεστ DNA το επιβεβαίωσαν το 1992.

Rammstein – Mein Teil

Serial killer: Armin Meiwes, Γερμανία

Convicted cannibal gets supervised day trips in disguise

Εγκλήματα: Αν και τεχνικά δεν είναι ένας κατά συρροή δολοφόνος, ο Armin Meiwes έχει μπει στην λίστα μας με βάση την ασυνήθιστη φύση των εγκλημάτων του. Ο Meiwes έβαλε αγγελία στο διαδίκτυο, αναζητώντας ένα άτομο που θα μπορούσε να σκοτώσει και να φάει. Παραδόξως, κάποιος απάντησε στη διαφήμισή του. Ο Meiwes έκοψε το πέος του εθελοντή του και το έψησε σε ένα τηγάνι. Η φρικαλεότητα του όλου εγκλήματος όμως είχε συνέχεια. Ο Meiwes αργότερα μαχαίρωσε το θύμα του στο λαιμό, τον κρέμασε από ένα γάντζο κρέατος και άλεσε τα κόκαλά του τα οποία θα χρησιμοποιούσε ως αλεύρι.

Bonus info: Mein teil στα γερμανικά σημαίνει «το μέρος μου», το οποίο στα γερμανικά είναι argo όρος για το πέος. Το “Eaten” των Bloodbath, το “Eat Me, Drink Me” του Marilyn Manson και το “The Wüstenfeld Man Eater” των Macabre (σώπα!) εμπνεύστηκαν επίσης από τον Meiwes.

 

Suffocation – Bind Torture Kill

Serial killer: Dennis Rader, USA

Dennis Rader - Wife, Life & Facts - Biography

Εγκλήματα: Γνωστός και ως BTK Killer. BTK είναι το ακρωνύμιο του bind torture kill, έδενε δηλαδή τα θύματά του τα βασάνιζε και μετά τα σκότωνε. Σκότωσε δέκα ανθρώπους και έστειλε γράμματα στην αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης περιγράφοντας τους φόνους του.

Bonus info: Μαζί με τα γράμματα, ο Rader έγραφε επίσης και ποιήματα. Πιθανώς όχι ρομαντικά ποιήματα. Sorry ladies.

Celtic Frost – Into The Crypts Of Rays

 

Serial killer:  Gilles de Rais, Γαλλία

Gilles de Rais - Wikipedia

Εγκλήματα: Τον 15ο αιώνα ο de Rais καταδικάστηκε για δολοφονία εκατοντάδων παιδιών και αργότερα καταδικάστηκε σε θάνατο.

Bonus info: To ‘The Window’ των The Black Dahlia Murder, το άλμπουμ των Cradle Of Filth Godspeed on the Devil’s Thunder και φυσικά… Macabre και ‘The Black Knight’ είναι όλα εμπνευσμένα από τον de Rais.

 

King Diamond – Killer

Serial killer: Richard Ramirez, USA

Richard Ramirez - Wikipedia

Εγκλήματα: Ο Ramirez ονομάστηκε Night Stalker επειδή οι δολοφονίες του ήταν όλες νυχτερινές εισβολές σε σπίτια. Καταδικάστηκε για τη δολοφονία 13 ατόμων μαζί με κάποιες απόπειρες δολοφονιών, σεξουαλικών επιθέσεων και διαρρήξεων.

Bonus info: Ακούστε και το ‘Going Going Gone’ των Exodus, το ‘Night Stalker’ των Macabre (φτάνει!) και το ‘Ramirez’ των The Acacia Strain.

 

Marilyn Manson – The Nobodies

Serial Killers: Eric Harris και Dylan Klebold, Η.Π.Α.

Eric Harris And Dylan Klebold: What Happened To Them And Why Did They Do It? - Networth Height Salary

 

Εγκλήματα: Στη σφαγή του Γυμνασίου Columbine 13 άτομα πέθαναν και 24 τραυματίστηκαν. Δύο μαθητές του σχολείου, ο Eric Harris και ο Dylan Klebold, ήταν οι δολοφόνοι των παιδιών αυτών. Ο Harris και ο Klebold γνωρίστηκαν στην 7η τάξη του σχολείου. Με την πάροδο του χρόνου, ήρθαν όλο και πιο κοντά, ήταν όπως έλεγαν κολλητοί. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για αυτούς. Πολλοί λένε ότι ήταν μη δημοφιλείς μαθητές και συχνά στόχος εκφοβισμού, ενώ άλλοι λένε το εντελώς αντίθετο. Ο Harris και ο Klebold άρχισαν να σχεδιάζουν την επίθεση ένα χρόνο πριν. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους, έφτιαχναν, σχολαστικά, εκρηκτικά και τελικά συγκέντρωσαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο! Άφησαν στα σπίτια τους πολλά χειρόγραφα και βίντεο στα οποία μιλούσαν για την σφαγή που ετοίμαζαν και εξηγώντας τις ενέργειές τους, με αυτά που ήλπιζαν να επιτύχουν.

Μετά τη σφαγή, πιστεύεται ότι ο Harris και ο Klebold ήταν μέλη μιας ομάδας στο σχολείο που ονομαζόταν “Trenchcoat Mafia”, μια ομάδα που υποτίθεται ότι επαναστατούσαν εναντίον στους δημοφιλείς μαθητές. Αυτό αποδείχθηκε αναληθές, καθώς ούτε ο Harris ούτε ο Klebold είχαν καμία σχέση με την ομάδα. Το FBI κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Harris ήταν ψυχοπαθής, εμφάνιζε έλλειψη ενσυναίσθησης, δείγματα ναρκισσισμού και ασυγκράτητης επιθετικότητας. Ο Klebold, ευέξαπτος, καταθλιπτικός με χαμηλή αυτοεκτίμηση, εκδικητικές τάσεις. Τα επόμενα χρόνια, τα μέσα ενημέρωσης απέδωσαν πολλούς παρακινητικούς παράγοντες στην επίθεση, όπως εκφοβισμό, ψυχικές ασθένειες, ρατσισμός, ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Παρά τα συμπεράσματα αυτά, το ακριβές κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές.

Bonus Info: Μετά την σφαγή οι ίδιοι αυτοκτόνησαν στη σχολική βιβλιοθήκη. Και ποιος άλλος από τον Marilyn Manson θα μπορούσε να γράψει τραγούδι για όλα αυτά; Οι στίχοι “Είμαστε οι ευγενείς / Θέλουμε να είμαστε κάποιοι / Όταν είμαστε νεκροί / Θα ξέρουν ακριβώς ποιοι είμαστε” εξηγούν την κατάσταση αρκετά καλά.

Ψυχασθενής ή Ψυχοπαθής?

(απόσπασμα από ανάρτηση της σελίδας https://www.facebook.com/kakoskeimena)

Ποια αλήθεια είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ψυχοπαθή και τον ψυχασθενή?  Η βασική διαφορά μεταξύ τους είναι η λεγόμενη ικανότητα διάκρισης και συμμόρφωσης αντίστοιχα. Με απλά λόγια ο ψυχοπαθής εγκληματίας ενώ έχει την ικανότητα να διακρίνει τι είναι δίκαιο και τι άδικο, εντούτοις δεν συμμορφώνεται σε αυτή του τη γνώση και προβαίνει στο έγκλημα συνειδητά. Ο ψυχασθενής δεν έχει ούτε ικανότητα να διακρίνει αν πχ σκοτώνει άνθρωπο ή ένα πουλί και φυσικά δεν έχει ούτε την ικανότητα να συμμορφωθεί και να μην προβεί στην εγκληματική του συμπεριφορά.

Ο ψυχασθενής είναι κατά κυριολεξία ασθενής, πάσχει, γι αυτό και θέλει ειδική ποινική μεταχείριση κυρίως με μέτρα θεραπευτικά κι όχι με εγκλεισμό σε φυλακή. Αυτό επιτάσσει άλλωστε κι ο νομικός μας πολιτισμός, ότι δηλαδή ο πάσχων δεν είναι άτομο που μπορούν να του καταλογιστούν πράξεις άδικες κι ανάλογα βέβαια με τις προβλεπόμενες διαβαθμίσεις και σύμφωνα με την κάθε επιστημονικά-ψυχιατρικά εξατομικευμένη περίπτωση. Για να μιλήσουμε με συγκεκριμένα ιστορικά παραδείγματα: ο Χιτλερ ήταν ψυχοπαθής, όχι ψυχασθενής. Ψυχασθενής είναι ένας που πχ δολοφονεί επειδή θεωρεί ότι σκοτώνει τον «Σατανά» κι όχι το ίδιο το άτομο που εκείνη την ώρα του αφαιρεί τη ζωή.

Συχνά πυκνά κι ειδικά στην ημιμαθή νεοελληνική πραγματικότητα που όλοι έχουν άποψη επιστημονική επι παντός ζητήματος, η ψυχασθένεια ταυτίζεται με την ψυχοπάθεια. Ο ασθενής, εκείνος δηλαδή που δεν ξέρει τι του γίνεται, ταυτίζεται με τον αιμοσταγή δολοφόνο που απλά το πάει «παρακάτω» το έγκλημα συμπεριφορικά. Είναι επίσης συνήθεια των Ελλήνων να λένε «ενταξει, τι περίμενες από έναν ψυχοπαθή άνθρωπο;», αποδίδοντας από το πληκτρολόγιο ευθύς αμέσως ιατρικό – νομικό χαρακτηρισμό χωρίς καν να τον έχουν ακόμα εξετάσει οι ίδιοι οι ψυχίατροι! Πρέπει όμως να πούμε σε όλους αυτούς ότι ακόμα και ψυχοπαθής να είναι, αυτό επιστημονικά δε σημαίνει ότι δεν είναι ικανός προς πλήρη καταλογισμό των πράξεών του.

Υπήρχαν κι υπάρχουν ευφυέστατοι ψυχοπαθείς εγκληματιες, με πρώτο και καλύτερο τον Σεχίδη που τεμάχισε όλη του την οικογένεια και την έβαλε στο ψυγείο. Επιπλέον, βλέπουμε συχνά να χρησιμοποιείται ο όρος ψυχασθενής και ψυχοπαθης εναλλάξ με προσβολή εν τελει στους όντως πάσχοντες! Ταυτίζουμε δηλαδή το κάθαρμα με τον όντως άρρωστο! Αυτό βέβαια έχει δυο αιτίες: πρώτον ότι πολλές φορές η ψυχασθένεια χρησιμοποιείται από εγκληματίες ως πρόφαση για να πέσουν στα μαλακα και δεύτερον επειδή οι νεοέλληνες αξιολογούν σχεδόν τα πάντα άρα και τα εγκλήματα με μεσογειακό θυμικό. Τη μια λένε «τι περιμένατε από έναν ψυχοπαθή;» και αμέσως μετά λένε «λάδι θα τη βγάλει ο τάχα ψυχασθενής». Τρικυμία εν κρανίω μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Ο ψυχοπαθής εγκληματίας είναι ένας πανέξυπνος, ραδιουργος, πολυμήχανος, ευρηματικός εγκληματίας που τον ανεβάζει πίστα στην εγκληματική συμπεριφορά πάνω από τον κοινό εγκληματία. Ο ψυχασθενής έχει ανάγκη ιατρικής φροντίδας παρα σωφρονισμού για να γιατρευτεί πρώτα και μετά να επανέλθει στην κοινωνία. Εγώ θυμάμαι περίπτωση από τη δουλειά μου που πήγε ο σύζυγος τη σύζυγο μέσα στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή και με κάποια πρόφαση έβγαλε μαχαίρι εκεί μπροστά, της το έβαλε στο λαιμό και φώναζε ότι πρέπει να ομολογήσει την ερωτική της σχέση με τον… αστυνομικό διευθυντή! Φυσικά αυτό ήταν καραμπινάτη ψυχασθένεια διότι ο άνθρωπος αυτός πήγε μέσα στην ίδια την αστυνομία να εγκληματίσει και με φανταστικά σενάρια για μια σχέση ανάμεσα στη γυναίκα του και τον αστυνομικό διευθυντή τον οποίο η γυναίκα δεν ήξερε ούτε στη φάτσα! Πήγε λοιπόν στο ψυχιατρείο αυτός ο άνθρωπος, ακολούθησε αγωγή, θεραπεύτηκε και τώρα πια συνεχίζει ομαλά τη ζωή του χωρίς να προκαλεί προβλήματα στον ίδιο και τους γύρω του.

Η χρήση αυτών των όρων πρέπει να είναι επομένως πολύ φειδωλή και να μη χρησιμοποιείται ασυνάρτητα και με διάθεση είτε για ξέπλυμα είτε για θολά νερά.

 

 

Ανάρτηση στην κατηγορία: Άρθρα