10 πράγματα που μπορεί να μην ξέρεις για τους Black Sabbath!

Στις 13 Φεβρουαρίου του 1970 ήχησαν για πρώτη φορά οι καμπάνες του Heavy Metal! Οι Black Sabbath κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο τους και κάπως έτσι γεννήθηκε η αγαπημένη μας μουσική.

Με μία καριέρα σχεδόν 50 χρόνων και δεκάδες διαχρονικά τραγούδια, οι Black Sabbath σίγουρα έχουν κερδίσει τη θέση των νονών του heavy metal όπως προείπαμε. Αλλά ακόμη και για ένα τόσο μεγάλο και γνωστό συγκρότημα υπάρχουν και κάποιες ιστορίες που πιθανώς δεν γνωρίζουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για black sabbath black sabbath

1. Οι Black Sabbath έχουν πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια δίσκους στις Ηνωμένες Πολιτείες και πάνω από 70 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

2. Το όνομα για το ιδίωμα του doom metal προήλθε από το τραγούδι “Hand of Doom” από τον δίσκο Paranoid του 1970.

3. Ποιος πρότεινε τον Ronnie James Dio να αντικαταστήσει τον Ozzy στους Black Sabbath στα τέλη των 70’s; Η κόρη του manager της μπάντας, Don Arden, Sharon Arden… αργότερα γνωστή ως Sharon, συζύγου αργότερα του Ozzy!

4. Οι Black Sabbath σχηματίστηκαν στο Ashton του Birmingham της Αγγλίας το 1966 με το όνομα Polka Tulk Blues Band (σύντομα συντομεύτηκε σε “Polka Tulk”) και αργότερα Earth, παίζοντας blues και hard rock.

Black Sabbath - movie: watch streaming online

 

5. Λέγεται ότι το συγκρότημα είδε μια αφίσα από την ταινία “Black Sabbath” σε έναν κινηματογράφο κοντά στον οποίο έκαναν πρόβες και μάλιστα σχολίαζαν το γεγονός ότι οι άνθρωποι πληρώνουν για να δουν μία ταινία που θα τους κάνει να τρομάζουν. Έτσι όταν ανακάλυψαν ότι ένα άλλο συγκρότημα χρησιμοποιούσε το όνομα “Earth”, αποφάσισαν να αλλάξουν το όνομά τους σε “Black Sabbath” επειδή ταίριαζε στη μουσική τους.

 

6. Ο Elton John είναι οπαδός των Black Sabbath, και κάποτε είπε ότι είναι το μοναδικό hard rock γκρουπ που του αρέσει. Ο Elton John συμμετέχει στον τελευταίο δίσκο του Ozzy Osbourne, “Ordinary Man”.
Αποτέλεσμα εικόνας για Mapledurham Watermill, Oxfordshire England

 

7. Το solo στο τραγούδι “When Death Calls” από το album του 1989 “Headless Cross” το παίζει ο Brian May, κιθαρίστας των Queen.

 

8. Το εξώφυλλο του δίσκο “Technical Ecstasy” του 1976 φιλοτέχνησε η ομάδα τέχνης Hipgnosis, γνωστή για εξώφυλλα των Pink Floyd, Rainbow, Led Zeppelin, Wishbone Ash, Bad Company κλπ.

 

9. Ο Tony Iommi έγραψε το τραγούδι του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για την Αρμενία το 2013. Εκτελέστηκε από το ροκ συγκρότημα Dorians, και βγήκε 18ο με 41 πόντους.

 

10. Σε ένα βιομηχανικό ατύχημα ο νεαρός τότε Tony Iommi έχασε  τις άκρες του μεσαίου και του παράμεσου, του δεξιού του χεριού. Η ειρωνεία εδώ ήταν ότι ήταν η τελευταία μέρα που θα εργαζόταν στο εργοστάσιο, καθώς επρόκειτο εκείνη την ημέρα να παραιτηθεί για να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στη μουσική του. Μετά το ατύχημα οι γιατροί του είπαν ότι δεν θα ξαναπαίξει κιθάρα! Μετά από λίγο καιρό και μετά από μία κατάθλιψη ο Tony άρχισε να ψάχνει τρόπους.
Tony Iommi's Story About His Finger Accident Will Melt Your Heart ...
Κατασκεύασε προσθετικά δακτύλων, λιώνοντας στην αρχή ένα μπουκάλι σαπουνιού, κολλώντας διάφορους τύπους υφάσματος και παλιά δέρματα, όμως ήταν αδιανόητο να πιάσει τις χορδές της κιθάρας του με αυτά και να παίξει. Τελικά κατέληξε σε πλαστικές άκρες αλλά το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό μόνο όταν άρχισε να χρησιμοποιεί λεπτότερες χορδές και να κουρδίζει την κιθάρα χαμηλότερα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ο ήχος του Heavy Metal!
Ανάρτηση στην κατηγορία: Metal Trivia